Skip to main content

Boerhaave museum bezoek

Vrijdag 3 maart was om twee redenen een speciale dag. Ten eerste was het de verjaardag van onze collega Vandana en daarbij hadden wij zoals ieder kwartaal een museum uitje gepland. Deze keer was de keuze gevallen op het mooie museum Boerhaave in Leiden. Vanuit het hele land kwamen we samen en begon de dag met thee en koffie in de kantine van het museum. Dit was een goede gelegenheid voor iedereen om het over de recente verhuizingen, verjaardagen, kinderen en werk te praten.

Het museum was interessant doordat er een permanente historische afdeling gespecialiseerd in technologie is en een tijdelijke Artificial intelligence tententoonstelling. Nadat we ieders recente ontwikkelingen hadden besproken begonnen we als een groep geïnteresseerde bezoekers aan onze tour door het museum. De geek nerd of geschiedenis liefhebber kwam in sommige gevallen naar boven terwijl de medische tentoonstelling voor andere interessant was.

Nadat we het museum gezien hadden verzamelden we weer in de kantine. Hier gingen sommigen verder met de gesprekken van de ochtend terwijl anderen nieuw opgedane informatie uitwisselden. Echter moest het meest spannende onderdeel van de dag nog komen. De Indiasche lunch die Vandana voor haar verjaardag voor ons had bereid. Deze lunch consumeerden we op traditioneel Indiase wijze en hij was voortreffelijk. Nu moeten we op zoek naar andere excuses waardoor we meer van deze lunchen kunnen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.