Skip to main content

Denk als een Tester


Testen is een diepgaand en uitdagend gebied dat oefening en ervaring vereist om het goed te doen. Goede testers zijn in staat om zich in te leven in de plaats van de gebruiker, om te voorspellen wat ze zouden kunnen doen, hoe ze in de war zouden kunnen raken, of waarom ze gefrustreerd zouden kunnen raken. Door de gebruikers goed te begrijpen en hun gedrag na te bootsen, kunnen testers bugs vinden voordat ze ontsnappen en echte problemen veroorzaken voor echte gebruikers.

Een tester heeft de kwaliteit om nieuwe ideeën en mogelijkheden te genereren die anderen niet kunnen zien. Zoek naar problemen die kunnen bestaan en die gevisualiseerd kunnen worden. Als tester moet je begrijpen wat moet worden getest en wat minder prioriteit moet krijgen, wat moet worden geautomatiseerd en wat handmatig moet worden getest, welke taak als eerste moet worden opgepakt en wat op het laatste moment kan worden gedaan. Van u als tester wordt niet verwacht dat u alleen maar test. Je moet de verzamelde gegevens begrijpen en ze analyseren voor het specifieke gedrag van een applicatie of product.

Een tester heeft veel eigenschappen zoals nieuwsgierigheid, professioneel pessimisme, een kritisch oog, aandacht voor detail en goede communicatie. Van deze eigenschappen vind ik nieuwsgierigheid en communicatie de belangrijkste. Nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat je het product op verschillende manieren gebruikt en andere mogelijke manieren verkent, wat helpt om veel bugs te vinden.

Veel testplezier !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *