Skip to main content

Ervaring met Symflower

In computerprogrammering is unit testing een softwaretestmethode waarbij individuele eenheden van de broncode worden getest om te bepalen of ze geschikt zijn voor gebruik. Unit Testing maakt het proces agile, verbetert de kwaliteit van de code, vindt software bugs in een vroeg stadium en vergemakkelijkt wijzigingen en vereenvoudigt integratie. Met Symflower zijn al deze unit test voordelen eenvoudig te behalen met minder inspanning.

In samenwerking met qualitier krijg ik de kans om te werken aan een project waar we symflower hebben geïmplementeerd. Ik heb de magie van symflower ervaren in twee verschillende omgevingen (spring boot java framework, mijn SQL database, JPA hibernate, bootstrap UI, en MyBatis 3, Spring 5). Symflower genereert runtime testcases, terwijl ontwikkelaars de code schrijven. Op basis van diepe analyse van de broncode genereert Symflower testgevallen, zodat er geen noodzaak is om de unit testgevallen handmatig te schrijven. Symflower genereert ook unit test cases voor geïmporteerde (reeds bestaande) projecten.

Symflower genereert mocks voor interfaces met hun gedragscontroles en behandelt alle onverwachte mogelijkheden. Deze high-coverage test suites zorgen ervoor dat corner cases nauwelijks worden gemist. Elk gevonden probleem kan worden gereproduceerd en opgelost, door de meegeleverde unit tests uit te voeren. Wanneer de code wordt gewijzigd, wordt het unit test bestand in real-time bijgewerkt.

Symflower ondersteunt het volledig schrijven van tests met Junit 4 & Junit 5. Symflower genereert alle boilerplate voor een enkele testcase, inclusief de initialisatie, aanroep en asserts, en laat uw cursor naar de juiste plek springen om te beginnen met het typen van uw testscenario. Dit maakt het schrijven van tests tijdens test-driven development (TDD) bijzonder snel en productief. Symflower draait op uw machine en stuurt uw code niet naar een server.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.