Skip to main content

Het Scheepvaart museum bezoek

Dus de museumdag is er weer met veel leuke activiteiten. Deze keer bezochten we Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het Nationaal Scheepvaartmuseum bewaart een van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld en omvat schilderijen, scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en zeekaarten. We genoten ook van een VR-reis waarin het mogelijk is om terug te gaan in de zeventiende eeuw. De VR is te zien aan boord van het VOC-schip Amsterdam.


In de VR reis zijn we getuige van een aantal gebeurtenissen, zoals het ontstaan van de indrukwekkende scheepswerf en het Zeemagazijn – het huidige museum – en de bouw en tewaterlating van een oorlogsschip. Ook de Montelbaanstoren is te zien, waar op de kade ook het afscheidsmoment plaatsvindt. Matrozen, matrozen en soldaten gaan aan boord van de VOC en nemen afscheid van hun familie.

Na de heerlijke lunch in het museum hadden we een kennissessie over cryptovaluta. Waarbij Mart en Sebastiaan hun kennis deelden en over de feiten spraken. Het was een goed uitje met team en enthousiast voor volgend museumbezoek….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.